Доступність посилання

ТОП новини

Путін вважає малоймовірною зустріч з Трампом до його інавгурації


Володимир Путін
Володимир Путін

Президент Росії Володимир Путін вважає малоймовірною зустріч з обраним президентом США Дональдом Трампом до його інавгурації, яка відбудеться 20 січня.

В інтерв’ю японським медіа, опублікованому 13 грудня на сайті Кремля, Путін заявив, що «у будь-який момент готовий» до зустрічі з Трампом. Але, зазначив Путін, «мені здається, треба дати обраному президентові можливість хоча б спершу сформувати адміністрацію, обійняти посаду, а потім уже говорити про зустрічі».

«Добре відомо, що обраний президент США публічно виступає за нормалізацію російсько-американських відносин. Ми не можемо цього не підтримувати», – сказав також російський президент.

Ця заява Путіна з’явилася на тлі суперечок у США щодо причетності Росії до кібератак під час президентської кампанії у США.

Представники розвідки США заявили, що російські хакери не лише здійснювали атаки щодо Демократичної партії і її лідерів, але вони зробили це, щоб зменшити шанси на перемогу на виборах Гілларі Клінтон.

Новообраний президент США Дональд Трамп розкритикував висновки ЦРУ про втручання Росії у вибори. Трамп уже раніше заявляв, що винуватцем може бути Китай або просто випадковий хакер.

Президент США Барак Обама 9 грудня оголосив перевірку кампанії кібератак, але, сказав він, це стосується не лише Росії чи виборів.

У жовтні Дональд Трамп заявляв, що у разі перемоги на президентських виборах може зустрітися з Путіним перед інавгурацією.

Трамп неодноразово повторював, що намагатиметься покращити відносини з Москвою, які суттєво погіршилися з часу російської агресії щодо України.

XS
SM
MD
LG