Доступність посилання

ТОП новини

У школах Тернополя оголосили карантин 14–16 грудня через грип


Комісія з питань надзвичайних ситуацій Тернопільської міської ради вирішила зупинити навчання в школах міста з 14 по 16 грудня у зв’язку з підвищенням рівня захворюваності на грип і ГРВІ, повідомляє міська рада.

«За останніми даними, у Тернополі перевищено епідпоріг захворюваності на грип та ГРВІ на 6,2%. Причому кількість хворих щоразу збільшується, половина з них – діти. Тому було ухвалене рішення оголосити карантин у школах Тернополя, а також рекомендовано припинити навчання у професійно-технічних та вищих навчальних закладах міста», – заявив заступник міського голови Леонід Бицюра.

Комісія також зобов’язала у місцях масового скупчення людей запровадити масковий режим, зокрема, у громадському транспорті, у закладах громадського харчування, побуту, і посилити дезінфекцію транспортних засобів і приміщень.

Чи буде продовжений карантин надалі, комісія визначить найближчими днями, беручи до уваги дані щоденного моніторингу ситуації рівня захворюваності на грип та ГРВІ, заявили в міській раді.

За даними МОЗ від 6 грудня, у п’яти областях України і в Києві показники захворюваності на грип та ГРВІ перевищили епідемічні пороги.

Найвищий показник захворюваності на 100 тисяч населення зареєстровано у Київській, найнижчий – у Закарпатській областях.

За даними МОЗ, у нинішньому епідсезоні домінує штам вірусу грипу типу А(H3) сезонний.

XS
SM
MD
LG