Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко подякував ЄС за «справедливу» оцінку виконання Угоди про асоціацію


Петро Порошенко, архівне фото
Петро Порошенко, архівне фото

Президент України Петро Порошенко висловив вдячність європейським партнерам Києва за справедливу, за його словами, оцінку виконання Україною Угоди про асоціацію з Європейським союзом.

«Це визнання безпрецедентності та результативності здійснених нами структурних реформ протягом останніх двох років. Ми довели, що завдяки синергії громадянського суспільства, керівництва держави, парламенту, уряду та наших іноземних партнерів можемо ефективно змінюватися «на марші» в той час, коли і на Донбасі, і в Криму триває російська агресія», – написав він у фейсбуці.

За словами Порошенка, «важливим є визнання ЄС, що в умовах зовнішньої агресії Україні вдалося не лише стабілізувати економіку, але поступово створювати умови для її зростання та залучення іноземних інвестицій».

«У боротьбі з корупцією ми не лише створили, але і запустили революційно нову для України систему антикорупційних органів, включаючи безпрецедентно прозору та відкриту, навіть для ЄС, систему електронного декларування», – додав він.

При цьому президент наголосив: «Так, багато ще має бути зроблено. І це ще одна причина для того, щоб усім політичним силам засукати рукава для спільної роботи, насамперед, на благо нашого народу та держави. І це ще одне підтвердження того, що Україна дійсно стане спільною «історією успіху» для самого Європейського союзу. Для цього потрібно не лише підтримувати реформаторські кроки в Україні, але й зберігати єдність та солідарність перед російською гібридною загрозою».

Раніше у вівторок у Єврозоюзі назвали інтенсивними й безпрецедентними здійснювані в Україні реформи в економіці й політичній системі.

У спільній доповіді Європейської служби зовнішніх дій і Європейської комісії про успіхи Києва у виконанні Угоди про асоціацію з ЄС детально перелічено цілу низку успішно здійснених в Україні реформ за 2015–16 роки.

XS
SM
MD
LG