Доступність посилання

ТОП новини

Обвал будинку в Чернігові: триває слідство у кримінальному провадженні


На місці обвалу
На місці обвалу

У Чернігові триває досудове розслідування у кримінальному провадженні, яке відкрили після руйнування в понеділок частини чотириповерхового житлового будинку, повідомила прес-служба прокуратури Чернігівської області.

За фактом руйнування плит перекриття з першого по четвертий поверх та зовнішньої стіни будівлі, внаслідок якого загинула людина й потерпіли інші, внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань з попередньою правою кваліфікацією за ч. 3 ст. 270-1 Кримінального кодексу України (умисне пошкодження об’єктів житлово-комунального господарства, що спричинило загибель людей) та ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість), мовиться в повідомленні.

Із метою швидкого, повного та неупередженого проведення досудового розслідування, виявлення й вилучення доказів, фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення прокурор-процесуальний керівник забезпечив проведення першочергових (невідкладних) слідчих дій: завдяки скоординованим заходам правоохоронці провели обшук, під час якого виявили та вилучили документи, що стосуються забезпечення функціонування та обслуговування будівлі потерпілого гуртожитку, повідомили у прокуратурі.

«На даний час триває виконання комплексу слідчих дій, пов’язаних із фіксацією злочинної діяльності, пошуком та збором доказів, які є істотними у кримінальному провадженні. Здійснюються інші процесуальні дії, спрямовані на викриття та притягнення до кримінальної відповідальності всіх осіб, причетних до вчинення злочину», – мовиться в повідомленні.

Поліція Чернігівської області повідомила раніше у вівторок, що попередня інформація про вибух, який міг зруйнувати будинок, не підтвердилася.

«Із місця події евакуйовано 170 мешканців будинку та розселено в готелях Чернігова. Поліція та Нацгвардія забезпечують охорону місця події та майна для запобігання фактам мародерства», – повідомили в поліції.

А Державна служба з надзвичайних ситуацій поінформувала, що пошуково-рятувальні роботи та роботи з розбирання завалу в потерпілому житловому будинку в Чернігові завершені.

У понеділок у Чернігові в житловому будинку-гуртожитку на 98 кімнат, де живуть 180 людей, стався обвал плити перекриття з 4-го поверху на 1-й, під час якого було пошкоджено 8 кімнат. Рятувальники дістали з-під завалу 17-річного мешканця будинку, якого доставили до лікарні з відносно невеликими травмами, і тіло загиблої від зазнаних травм жінки 1991 року народження.

XS
SM
MD
LG