Доступність посилання

ТОП новини

Путін прибуває до Японії на дводенні переговори з прем’єром Абе


Президент Росії Володимир Путін (п) і прем’єр-міністр Японії Сіндзо Абе (архівне фото)
Президент Росії Володимир Путін (п) і прем’єр-міністр Японії Сіндзо Абе (архівне фото)

Президент Росії Володимир Путін і прем’єр-міністр Японії Сіндзо Абе проведуть дводенні переговори в намаганні досягти прогресу в територіальній суперечці, яка понад 70 років не дає країнам можливості підписати мирний договір і формально закінчити Другу світову війну.

Очікується, що результатами переговорів можуть стати угоди про економічне співробітництво в різних галузях – від медичних технологій до енергетики. Але обидва лідери прагнули послабити очікування прориву щодо чотирьох островів, які Росія називає Південними Курилами, а Японія – північними територіями, окупованими радянськими військами наприкінці війни.

Лідери Японії та Росії країн відвідають 15 грудня трактир на схилі гори курорту Нагато на південному заході Японії, а формальну зустріч проведуть у Токіо 16 грудня.

Абе обіцяв врегулювати територіальну суперечку. Але її розв’язання несе в собі ризики для Путіна, який у Росії має репутацію захисника суверенітету своєї країни.

Раніше цього тижня Путін розповів японській газеті «Йоміурі», що мирного договору буде важче досягти, якщо Росія залишатиметься предметом японських санкцій. Японія виключила підрив запроваджених провідними країнами світу санкцій щодо Росії, запроваджених через агресію Москви в Україні.

XS
SM
MD
LG