Доступність посилання

ТОП новини

Бальчун: менеджменту «Укрзалізниці» погрожують, сайт атакують хакери


Войцех Бальчун
Войцех Бальчун

Публічне акціонерне товариство «Укрзалізниця» заявляє про хакерські атаки і погрози у бік її менеджменту, повідомив керівник компанії Войцех Бальчун.

«З усією відповідальністю і тривогою заявляю: зараз відбувається нечуване ганебне торпедування всіх наших останніх кроків, особливо в кадровій сфері. Новопризначені керівники зіткнулися з реальними загрозами застосування фізичної сили. Ці погрози походять від конкретних осіб, очевидно, афілійованих з чиновниками з високих владних кабінетів. Наша спроба навести порядок у сфері розподілу порожніх вагонів зіткнулася з жорсткою протидією старої системи», – написав він на своїй сторінці у Facebook.

За словами Бальчуна, в хід пішли погрози, хакерські атаки на сервери і системи ПАТ, нині заблокована робота офіційного сайту «Укрзалізниці».

«Все це є свідченням того, що система не збирається здаватись і не гребуватиме жодними засобами, щоб зберегти чинний стан речей. Інформую про цю безпрецедентну ситуацію суспільство і керівника українського уряду, чия безумовна підтримка дала нам можливість розпочати реальні реформи у компанії», – додав він.

Як заявив Бальчун, у зв’язку з цим він скасовує свій візит до Відня.

Раніше повідомлялося, що доступ до сайту «Укрзалізниці» тимчасово відсутній.

За адресою сайту вказано, що доступ до нього відключений через роботи з конфігурацією локальної мережі.

У службі обслуговання на питання Радіо Свобода про те, чи не здійснюється на сайт кібератака, відповіли негативно і додали, що на сайті проводяться технічні роботи.

Останнім часом повідомлялося про атаки на сайти українських державних установ, зокрема Держказначейства, Пенсійного фонду, Мінфіну і Міноборони.

В апараті Служби безпеки України повідомляли, що програмний засіб, використаний в атаці 6 грудня на сайт Державного казначейства і Міністерства фінансів, – той самий, що й під час торішнього інциденту, через який сотні тисячі будинків на Івано-Франківщині залишалися без світла і в застосуванні якого звинуватили Росію.

14 грудня секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що близько тижня тому почалася активна фаза масштабних кібератак на інформаційні ресурси державних органів, об’єктів критичної інфраструктури й установ недержавного сектора. «Ці атаки були заздалегідь сплановані і скоординовані з єдиного центру, розташованого в Росії», – сказав секретар РНБО.

XS
SM
MD
LG