Доступність посилання

ТОП новини

У НАБУ розглядають можливість допиту депутата Онищенка по скайп-зв’язку


Артем Ситник
Артем Ситник

У Національному антикорупційному бюро розглядають можливість допиту депутата Верховної Ради Олександра Онищенка по скайп-зв’язку.

Як сказав директор НАБУ Артем Ситник, найближчим часом ухвалять рішення, коли може відбутися такий допит.

За словами Ситника, також НАБУ направить запит захистові Онищенка для одержання його згоди, в разі позитивної відповіді такий допит буде організовано.

Ситник вважає, що заяви Онищенка мають «загальний характер» і направлені, на його думку, на «політизацію справи».

«Нехай їх назве для початку (матеріали, які, як заявляв Онищенко, він передав США ). Більшість його заяв мають загальний характер, тому ми реагуємо тільки там, де є конкретна ситуація. Тому ми його закликаємо: дай конкретну інформацію, і відповідно буде тоді можливість нормально і адекватно відреагувати… Справа йде до завершальної стадії, і зараз стоїть питання: або все-таки ми його затримуємо-доставляємо, або ми ініціюємо процедуру заочного засудження», – сказав Ситник.

У НАБУ заявляли, що Онищенка підозрюють в організації схеми розкрадання коштів під час видобутку і продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність із ПАТ «Укргазвидобування», в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько трьох мільярдів гривень.

Сам Онищенко заперечував свою причетність до цього і називав порушену справу тиском на нього з метою відібрати його бізнес.

У липні Верховна Рада України позбавила Онищенка депутатської недоторканності. Наприкінці липня депутат повідомив, що перебував у Лондоні, але зазначив, що не має наміру просити там про політичний притулок. На допит НАБУ до Києва він не прибув. Наразі Онищенко перебуває за межами України.

Усього в рамках цього кримінального провадження затримані 12 підозрюваних. У серпні Онищенка оголосили у всеукраїнський розшук.

XS
SM
MD
LG