Доступність посилання

ТОП новини

Адвокат: Сенцов не скаржиться на умови утримання, але отримує мало листів


Олег Сенцов
Олег Сенцов

Адвокат Дмитро Дінзе після відвідин українського режисера Олега Сенцова в колонії в Якутії (Росія) заявляє, що його підзахисний не скаржиться на умови утримання. Про це адвокат написав 15 грудня на своїй сторінці у Facebook.

«У принципі, у нього все нормально. Погода протягом п’яти місяців від –20 до –50. Зараз –35, і це вважається тепло. Тиждень тому було –47, ось тоді було холодно, повідомила мені офіціантка в кафе. Зона розташована в межах міста, дістатися можна на таксі або маршрутці. Олег всім передає привіт, написав вже 5 сценаріїв і одну повість, весь у творчому процесі», – написав Дінзе.

Водночас адвокат зазначив, що листи Сенцову приходять нерегулярно і нечасто.

«Сидить в колонії поки без проблем. Єдине, листи приходять нерегулярно, багато затримок і їх реально мало… Чекає, звичайно, обміну і сподівається на Україну. Всіх вітає з Новим роком і обіймає», – розповів адвокат.

25 серпня 2015 року Північнокавказький окружний військовий суд Росії засудив Олега Сенцова, українського кінорежисера з Сімферополя, до 20 років позбавлення волі в колонії суворого режиму за звинуваченням у причетності до тероризму в анексованому Криму. Крім нього, був засуджений кримський активіст Олександр Кольченко – до 10 років позбавлення волі.

Сенцов і Кольченко не визнали провину. Правозахисний центр «Меморіал» визнав їх політв’язнями.

Україна і міжнародні організації неодноразово закликали Москву звільнити Сенцова і Кольченка й інших українських в’язнів.

XS
SM
MD
LG