Доступність посилання

ТОП новини

У Росії висміяли повідомлення про причетність Путіна до передвиборчих комп’ютерних зламів у США


У Росії висміяли повідомлення про особисту причетність президента Володимира Путіна до передвиборчих комп’ютерних зламів у США, яке подала американська медіакорпорація NBC News із посиланням на представників розвідувальних служб США.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що був «приголомшений», коли побачив цю новину на телебаченні, й додав: «Дурість і абсолютна безперспективність такої спроби когось у цьому переконувати, по-моєму, очевидна».

Речник президента Росії Дмитро Песков назвав повідомлення «смішною нісенітницею», що «не може мати під собою ніякого підґрунтя».

Раніше в четвер NBC News повідомила, що представники розвідувальних служб США вважають: президент Росії Володимир Путін був особисто причетний до таємної кампанії Росії на втручання у президентські вибори у США. За цим повідомленням, двоє чільних посадовців із безпосереднім доступом до розвідувальної інформації заявили, що з цієї інформації випливає: Путін особисто керував організацією публікацій та іншого використання даних, викрадених із серверів Демократичної партії США.

Ця інформація, що надійшла з дипломатичних джерел і розвідників, що працюють на союзників США, має «високий рівень довіри», а це, за повідомленням NBC News, означає, що вона практично неспростовна.

Ці нові дані, як мовиться в повідомленні, свідчать про значно глибше залучення Володимира Путіна в кампанію з метою нашкодити кандидатові від демократів Гілларі Клінтон, ніж вважали в жовтні – тоді, коли всі 17 спецслужб США підтвердили заяву, що до зламу серверів Демпартії причетна влада Росії.

У Росії вже заперечували всі попередні звинувачення США у причетності російської держави до втручання у президентські вибори.

Кандидат-республіканець Дональд Трамп, який урешті й був обраний, був знаний прихильним ставленням до Росії й особисто Володимира Путіна.

XS
SM
MD
LG