Доступність посилання

ТОП новини

Полозов заявляє, що російські слідчі у Криму відмовилися порушити кримінальну справу проти нього


Микола Полозов
Микола Полозов

Слідчий комітет Росії в окупованому Криму відмовив у порушенні кримінальної справи щодо російського адвоката Миколи Полозова, який є захисником у низці справ проти кримських татар в Криму. Про це адвокат повідомив на своїй сторінці в Facebook.

Дослідча перевірка з вересня велася за трьома статтями російського Кримінального кодексу: втручання в діяльність прокурора, слідчого або особи, яка проводить дізнання; неповага до суду; публічна образа представника влади.

Рішення Слідчого комітету ухвалене у зв’язку з відсутністю в діях адвоката складу злочину, повідомив Полозов проектові Радіо Свобода, сайтові Крим.Реалії.

При цьому адвокат зазначив, що йому на момент проведення перевірки було відомо лише про перевірку за двома статтями.

«Стаття 294 – перешкоджання здійсненню правосуддя – це для мене було сюрпризом. Добре, що я про це дізнався в постанові про відмову в порушенні кримінальної справи. Привід, дійсно, сміхотворний і було проведено дві лінгвістичні перевірки, які встановили, що в тих висловлюваннях в інтернеті, на які образився прокурор, ніяких образ немає. Відсутні і ознаки перешкоди дії правосуддя, образи учасників процесу. Мало того, не вирішувалося питання, кому належать ці слова. Цілком очевидно, що це було бажання прокуратури кримської – надати на мене тиск», – розповів адвокат.

Полозов вважає, що така ініціатива з боку співробітників кримської прокуратури обумовлена бажанням колишніх українських співробітників «вислужитися» перед новим російським начальством.

Незважаючи на відмову в порушенні справи, адвокат зазначає, що «тиск на цьому не припинився».

«Зараз тиск йде з боку Федеральної служби безпеки (Росії) по справі Ільмі Умерова. Мене хочуть допитати як свідка за матеріалами, які є адвокатською таємницею. Закон не дозволяє допитувати адвоката за таких обставин», – додав Полозов.

Полозов є захисником заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза.

XS
SM
MD
LG