Доступність посилання

ТОП новини

Джемілєв назвав нісенітницею заяви Навального про новий референдум у Криму


Мустафа Джемілєв
Мустафа Джемілєв

Лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв назвав нісенітницею заяву російського опозиційного діяча Олексія Навального про необхідність провести у Криму новий референдум про долю півострова.

«Він повинен, мабуть, знати міжнародне право. Референдуми про статус окремої території, відповідно до українського законодавства, відбуваються на всій території. Якщо говорити про референдум, треба спершу звільнити Крим від окупації, повністю повернути Крим у юрисдикцію України. А там уже, відповідно до українського законодавства, якщо будемо вважати за потрібне, можна буде говорити про референдум», – сказав Джемілєв у коментарі проектові Радіо Свобода Крим.Реалії.

Навальний, який днями оголосив про бажання балотуватися на виборах президента Росії 2018 року, в інтерв’ю проектові Радіо Свобода «Настоящее время», оприлюдненому раніше у п’ятницю, серед іншого, підтвердив свою позицію, що виступає за проведення в окупованому Криму ще одного референдуму, що, за його словами, має бути «чесним».

Україна і світова спільнота відкидають претензії Росії на володіння окупованим Кримом, які Москва висловила на підставі «результатів» влаштованого там навесні 2014 року незаконного псевдореферендуму, і вимагають безумовної деокупації півострова.

XS
SM
MD
LG