Доступність посилання

ТОП новини

У Туреччині затримали сім осіб у зв’язку з терактом у Кайсері


Наслідки вибуху в турецькому Кайсері, 17 грудня 2016 року
Наслідки вибуху в турецькому Кайсері, 17 грудня 2016 року

Міністр внутрішніх справ Туреччини Сулейман Сойлу повідомив про затримання семи осіб у зв’язку з підривом начиненого вибухівкою автомобіля в центральній частині міста Кайсері. Жертвами теракту стали 13 турецьких солдатів, були поранені ще 56 людей.

Сойлу повідомив, що підозрювані були взяті під варту після того, як була підтверджена особа смертника, який скоїв напад 17 грудня. Міністр також повідомив, що поліція продовжує шукати п’ять інших підозрюваних.

Прем’єр-міністр Туреччини Біналі Йилдирим заявив: метою нападу був автобус, який перевозив військових, що перебували в Кайсері у короткотерміновій відпустці.

Турецька армія повідомила, що серед поранених 48 є військовими. За даними Сулеймана Сойлу, 12 поранених перебувають у відділенні інтенсивної терапії, шість – у критичному стані.

Раніше президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган заявив, що відповідальним за вибух 17 грудня у місті Кайсері є угруповання «Робітнича партія Курдистану» (РПК).

Водночас у самому угрупованні заяв про відповідальність за вибух не озвучували.

17 грудня приблизно о 8:45 ранку за місцевим часом на дорозі неподалік університету в турецькому місті Кайсері прогримів вибух. За даними поліції і місцевої влади, бойовик-смертник підірвався в автомобілі, щоб атакувати автобус із військовими, які були не при виконанні службових обов’язків. За останніми даними, загинуло 13 людей і 55 були поранені.

Як повідомив міністр внутрішніх справ країни Сулейман Сойлу, 12 поранених перебувають у реанімації, 6 – в критичному стані.

Влада тимчасово перекрила рух на місці вибуху і закликала ЗМІ утриматися від публікацій інформації, яка «може посіяти страх, паніку і заворушення серед громадськості на вигоду терористичним організаціям».

Мирні переговори про припинення вогню між урядом Туреччини і РПК провалилися в минулому році, що стало причиною нової хвилі насилля і придушення курдських груп.

XS
SM
MD
LG