Доступність посилання

ТОП новини

У Санкт-Петербурзі невідомі напали на мітингувальників у підтримку Полозова – активіст


Микола Полозов
Микола Полозов

У російському місті Санкт-Петербурзі 18 грудня активісти провели пікет проти дій слідчого ФСБ Росії щодо адвоката Миколи Полозова. Факт проведення акції підтвердив на своїй сторінці у Twitter сам адвокат. Повідомляється, що відбулося одночасно кілька одиночних пікетів. Однак, за словами активістки Яни Турбової, за кілька хвилин до закінчення пікету на учасників напали невідомі.

«На пікетах за 15 хвилин до закінчення почалися напади на пікетувальників. Розірвали чотири плакати. Михайлу Герасимову завдали удару по обличчю – розбита губа. Після удару Михайло втратив на деякий час свідомість. Наразі хлопці йдуть в травмпункт», – заявила Турбова.

Чи зверталися активісти за фактом нападу до правоохоронців не повідомляється, як і те, чи була поліція взагалі присутня на місці проведення акції.

13 грудня підконтрольний Кремлю Київський суд Сімферополя розглянув звернення слідчого ФСБ Росії про дозвіл викликати на допит адвоката Миколу Полозова в якості свідка у справі його підзахисного – заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова. У разі допиту Полозова у суді як свідка у справі Ільмі Умерова, це стане причиною для усунення адвоката від справи в якості захисника. Очікується, що Полозов оскаржуватиме рішення щодо його допиту як свідка у справі Ільмі Умерова.

XS
SM
MD
LG