Доступність посилання

ТОП новини

Суд анексованого Криму 19 грудня розгляне клопотання захисту Умерова


Ільмі Умеров
Ільмі Умеров

У понеділок, 19 грудня, у Київському районному суді анексованого Сімферополя відбудеться розгляд клопотання, поданого адвокатами заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова. Про це Умеров повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Ми намагаємося оскаржити дії слідчого ФСБ, який відмовив надати нам копію висновку лінгвістичної експертизи. Саме цей висновок є найголовнішим аргументом звинувачення. У захисту ж, не маючи тексту даної експертизи, можливості різко обмежені», – зазначив Умеров.

Заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова 16 грудня викликали на допит в ФСБ, де йому повідомили про проведення дослідчої перевірки за відеозаписом. Пізніше Умеров опублікував відео, через яке був викликаний на допит в російську ФСБ Криму.

12 травня екс-прокурор Криму Наталія Поклонська повідомила, що слідчі ФСБ порушили проти Ільмі Умерова кримінальну справу за статтею про екстремізм.

Затримання, обшук і порушення кримінальної справи, переведення в психіатричну лікарню для проведення примусової судово-психіатричної експертизи відомого учасника національно-визвольного руху кримських татар, заступника голови Меджлісу Ільмі Умерова викликало громадський і міжнародний резонанс.

XS
SM
MD
LG