Доступність посилання

ТОП новини

Росія: Кадиров повідомив про вбивство поліцією 11 озброєних осіб на околицях Грозного 


Рамзан Кадиров
Рамзан Кадиров

Лідер російського регіону Чечні Рамзан Кадиров повідомив про збільшення до 11-ти кількості убитих ймовірних бойовиків у двох перестрілках біля чеченської столиці Грозного.

Згідно з повідомленням Кадирова у Instagram 18 грудня, в ході нічних перестрілок, влаштованих озброєними особами у бік поліцейських, які намагалися зупинити їхнє авто, четверо осіб загинули і ще двоє були поранені. Їх поліція затримала і передала для госпіталізації

Пізніше в неділю Кадиров також повідомив, що сили безпеки вистежили й інших бойовиків на околиці Грозного і вбили сімох із них. Ще четверо були захоплені в полон, троє з яких – госпіталізовані, сказав Кадиров. За його словами, під час перестрілок був поранений і співробітник поліції.

Кадиров спростував повідомлення деяких ЗМІ про те, що стрілянина і вибухи були в самому Грозному. Він запевнив, що сутички відбувалися на околиці чеченської столиці.

Чеченський лідер розмістив відео у соцмережі, на якому зображені силовики зі зброєю і тіла убитих, як заявив Кадиров – бойовиків.

«Жоден з цих дияволів не вийде живим, якщо зайде до Грозного зі зброєю», – написав Кадиров.

Рамзану Кадирову за фінансової підтримки Кремля в значній мірі вдалося стабілізувати Чечню після двох воєн у 1990-х і на початку 2000-х років.

За останні роки чеченський лідер створив у 270-тисячному за населенням Грозному образ міста підстрижених газонів і хмарочосів, які видніються на горизонті поряд із однією з найбільших мечетей у Європі. Водночас інші райони Чечні, як і прилеглі регіони Північного Кавказу, залишаються перед загрозою бойовиків і терористичних актів.

Чеченських бойовиків розглядають одними з найбільших і найпотужніших воєнізованих угрупувань поряд із бойовиками угруповання «Ісламська держава» в Сирії та Іраку. Чимало аналітиків припускають, що на тлі втрати ісламістами свого впливу загартовані боями чеченці можуть повернутися на Північний Кавказ і розгорнути новий конфлікт.

XS
SM
MD
LG