Доступність посилання

ТОП новини

У Будапешті протестували проти підтримки Росією режиму Асада


Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

18 грудня перед будівлею посольства Росії в столиці Угорщині Будапешті близько сотні активістів влаштували мирну демонстрацію на знак протесту проти підтримки Москвою режиму сирійського президента Башара аль-Асада. Як передає кореспондент Радіо Свобода, серед мітингувальників були вихідці з Сирії, які проживають в Угорщині. До них долучилися декілька представників урядової опозиції Угорщини.

Протестувальники під охороною поліцейських зачитали листа перед головним входом до російського посольства. Також активісти озвучили заклики до якнайшвидшого закінчення громадянської війни в Сирії.

«На цій демонстрації ми хочемо послати сигнал до мешканців Алеппо, що ми їх чуємо і підтримуємо. Також ми прагнемо чинити тиск на уряд Росії, щоб він припинив підтримувати нелегітимний і злочинний режим Башара Асада. Водночас ми закликаємо міжнародну спільноту не дивитися на це бездіяльно і мовчки», – сказав у своєму виступі сирійський біженець Джамал Алатрас.

Із 2011 року в Сирії триває громадянська війна між урядовими військами режиму Башара аль-Асада і повстанськими загонами сирійської опозиції. Внаслідок бойових дій загинуло близько 300 тисяч цивільних.

Із осені 2015 року на боці режиму Асада разом із бойовиками ліванської екстремістської організації «Хезболла» та іранськими найманцями виступає Росія, військові з’єднання якої беруть участь у бойових операціях та проводять бомбардування територій, підконтрольних силам сирійської опозиції, пояснюючи свої дії необхідністю боротьби з угрупованням «Ісламська держава».

Міжнародна спільнота закликає воюючі сторони негайно припинити бойові дії, щоб запобігти гуманітарній катастрофі.

XS
SM
MD
LG