Доступність посилання

ТОП новини

Націоналізація «Приватбанку» наблизить Україну до отримання траншу МВФ – Мінфін


Міністр фінансів України Олександр Данилюк висловив сподівання, що рішення про націоналізацію ПАТ «Приватбанк» наблизить Україну до отримання чергового траншу Міжнародного валютного фонду. Про це він сказав на брифінгу у Києві 19 грудня.

«Всі міжнародні партнери підтримують наше рішення, включаючи МВФ, ЄБРР, а також уряди США, Великої Британії та інші. Більш того, це рішення є важливим в рамках співпраці з МВФ. Після наступного кроку – прийняття бюджету, ми виконали два важливих етапи співпраці з МВФ і це також наблизить нас до отримання наступного траншу», – сказав Данилюк.

Він додав, що націоналізації «Приватбанку» дасть змогу стабілізувати банк, зберегти кошти вкладників і забезпечити стабільність фінансової системи країни.

В середині вересня Україна отримала кошти третього траншу кредиту Міжнародного валютного фонду у розмірі один мільярд доларів. Від серпня 2015 року Україна не отримувала нових виплат від МВФ із пакета фінансової допомоги загальним обсягом 17,5 мільярдів доларів. Найбільший транш – майже 2 мільярди доларів – планується в першому кварталі 2017 року.

18 грудня Кабінет міністрів України на засіданні вирішив націоналізувати найбільший в Україні банк ПАТ «Приватбанк».

XS
SM
MD
LG