Доступність посилання

ТОП новини

54-а ОМБР: бої на Світлодарській дузі тривають, українські військові утримують позиції


Ситуація в зоні бойових дій на Донбасі, 20 грудня 2016 року
Ситуація в зоні бойових дій на Донбасі, 20 грудня 2016 року

Станом на 14 годину незаконні збройні формування продовжували інтенсивний обстріл українських позицій на Світлодарській дузі з боку Дебальцева, повідомила Радіо Свобода телефоном замполіт 1-го батальйону 54-ї ОМБР Оксана Якубова.

Вона назвала ситуацію важкою, але стабільною. За словами Якубової, за дві доби у бригаді – четверо убитих, 17 поранених.

«Ми тримаємо позиції, ніхто нікуди не відійшов. Втрати за позавчора і вчора є, дійсно. Якщо говорити конкретно про наш підрозділ – це чотири «двохсотих» і одинадцятеро поранених, з них у важкому стані – двоє. З вчорашній день в нашому підрозділі втрат, «двохсотих», не було, і шість чоловік поранених, тяжких – немає», – сказала замполіт 1-го батальйону 54-ї ОМБР.

Якубова заявила, що штаби Збройних сил оперативно відреагували на повідомлення про наступ підтримуваних Росією бойовиків.

«Ми утримали свої позиції на сьогоднішній день. Незаконні збройні формування відкинуті, загрози здачі позицій немає. Я дуже вдячна всім, хто швидко й оперативно зреагували, наші штаби, дійсно підтримка надійшла в той час, коли нам потрібно було. За останні декілька років це, мабуть, був один із тих разів, коли дуже оперативно, дуже швидко підійшла допомога. Всі хлопці молодці – всі тримаються. Так, втомилися, але – молодці», – сказала Якубова.

Близько полудня Міністерство оборони України заявило, що підтримувані Росією бойовики відступили після спроби зайняти позиції українських військових на Світлодарській дузі. «20 грудня о 10:30 на Світлодарському напрямку терористичні угруповання, після проведення методичного мінометного обстрілу, силами трьох штурмових груп чисельністю по 3-5 чоловік здійснили спробу вибити українські підрозділи з займаних позицій»,– йдеться у повідомленні прес-служби відомства.

Пізніше речник Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник заявив, що найгарячішою ділянкою бойових дій на Донбасі залишається район Світлодарської дуги з епіцентром поблизу селища Луганське.

19 грудня у Міноборони повідомили, що в ході бойових дій в районі Світлодарської дуги загинули п’ять українських військових і ще 16 були поранені. За даними штабу АТО, вогневі атаки з боку бойовиків із великокаліберної артилерії та мінометів сепаратисти розпочали близько 6-ї ранку 18 грудня. У Міноборони заявили, що вогонь у відповідь по проросійських бойовиках на Світлодарській дузі було складно вести через те, що вони стріляли з території населених пунктів Дебальцеве, Вуглегірське й Калинівка.

Підтримувані Росією сепаратисти на своїх сайтах заявили, що українські військові намагалися здійснити прорив біля населеного пункту Калинівка, яке розташоване біля Дебальцева.

Представник України в Контактній групі, екс-президент України Леонід Кучма напередодні також заявив, що підтримувані Росією бойовики несуть повну відповідальність за ескалацію ситуації на Світлодарській дузі.

XS
SM
MD
LG