Доступність посилання

ТОП новини

Рішення ЄС про продовження санкцій проти Росії опублікували в Офіційному журналі Євросоюзу


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Рішення Ради Європейського союзу про продовження економічних санкцій проти Росії 20 грудня опубліковане в Офіційному журналі Євросоюзу, збірнику законодавчих актів ЄС.

Рішення вступає в силу на наступний день після публікації, уточнюється в Офіційному журналі.

19 грудня Рада ЄС вирішила продовжити економічні санкції проти Росії ще на півроку, до 31 липня 2017 року.

Минулого тижня лідери Німеччини і Франції Анґела Меркель і Франсуа Олланд заявили про необхідність продовжити санкції Євросоюзу проти Росії, запроваджені через анексію Криму і роль Москви у конфлікті на Донбасі.

Досі чинний термін дії найболючішого для Росії пакета санкцій спливає наприкінці січня.

Починаючи з 2014 року, Захід у кілька етапів запровадив у зв’язку з дестабілізацією України і агресією Росії проти неї у Криму, а потім на Донбасі кілька пакетів санкцій. Вони стосуються головним чином російських фізичних і юридичних осіб, а також осіб та інституцій із лав донбаських і кримських сепаратистів і представників колишнього керівництва України. Крім того, санкції накладені й на деякі галузі економіки Росії.

Останнім часом Росія через своїх союзників у західних країнах, у першу чергу в ЄС, починає просувати ідеї повного чи принаймні часткового скасування санкцій і без виконання нею її міжнародних зобов’язань. Крім того, за поліпшення відносин із Росією висловлювався і обраний майбутній президент США Дональд Трамп і в перебігу виборчої кампанії, і вже після обрання.

XS
SM
MD
LG