Доступність посилання

ТОП новини

ЗМІ: у Чечні формують два батальйони для відправлення в Сирію


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

Владі регіону Росії Чечні доручили сформувати два батальйони для відправлення в Сирію, повідомляє російська «Новая газета». Чисельність кожного підрозділу має скласти 600 осіб.

Відповідальним за виконання цього завдання Москви, як пише газета, призначений депутат Держдуми від «Єдиної Росії» Адам Делімханов.

За повідомленням, набір у батальйони триває вже кілька місяців. З цією метою при районних відділах поліції створюють спеціальні роти, де військовослужбовці посилено займаються фізичною і бойовою підготовкою. Як розповів виданню родич одного з військовослужбовців, «всіх добровольців взяли, в тому числі, для можливої участі в наземній операції в Сирії».

За даними газети, командиром одного з батальйонів може стати Апті Болотханов, який раніше брав участь в бойових діях в Донбасі на боці сепаратистів.

8 грудня «Известия» і «Коммерсант», посилаючись на свої джерела в Міністерстві оборони Росії, повідомили про відправлення «чеченського спецназу» (батальйонів «Схід» і «Захід») для охорони сирійської авіабази Хмеймім, де дислоковані російські війська й авіація.

Голова Чечні Рамзан Кадиров заявив, що зазначених підрозділів у республіці не існує. При цьому він не спростував, але і не підтвердив факт відправлення в Сирію чеченських військових.

Проект «Кавказ.Реалії» опублікував любительське відео, на якому ймовірні бійці спецназу готуються до відправлення в Сирію з російської бази в Ханкалі. Після появи відеоролика у соціальних мережах була порушена кримінальна справа, за якою затримали п’ятьох осіб. За даними видання «Кавказький вузол», 12 чеченських військовослужбовців також були звільнені через відмову їхати до Сирії. Офіційного підтвердження всієї цієї інформації немає.

XS
SM
MD
LG