Доступність посилання

ТОП новини

Група депутатів закликає світову спільноту посилити санкції щодо Росії через дії у Сирії


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Група народних депутатів Верховної Ради України закликає світову спільноту посилити санкції щодо Росії через її дії у Сирії. Про це йдеться у заяві депутатів щодо «злочинних дії режиму Башара аль-Асада та Росії в Сирії», яка опублікована на сайті Верховної Ради.

«Ми, народні депутати України, з глибокою тривогою спостерігаємо за драматичною ескалацією збройного конфлікту в Сирії, зокрема за справжньою різаниною мирного населення в Алеппо, яку здійснює режим Башара аль-Асада разом зі своїми іноземними спільниками. За даними ООН та гуманітарних організацій, у місті знищено тисячі мирних жителів», – йдеться у заяві.

Депутати вважають, що така ситуація склалася «внаслідок змови Росії з Дамаском, які, прикриваючись боротьбою з терористами, насправді планомірно і цілеспрямовано знищують сирійський народ».

«Російська Федерація є безпосереднім учасником воєнних злочинів у Сирії, що засвідчили регулярні бомбардування російською авіацією цивільних об`єктів в Алеппо та в інших місцях, включаючи лікарні та гуманітарні конвої», – заявили українські парламентарі.

У зв’язку з цим депутати закликають усі причетні сторони до конфлікту у Сирії негайно припинити воєнні дії, а також закликають «посилити санкції проти Російської Федерації, яка є співучасницею воєнних злочинів у Сирії».

Українські парламентері вже не вперше звертаються до міжнародної спільноти через події у Сирії, зокрема у жовтні вони закликали сторони збройного конфлікту в Сирії припинити активні бойові дії на всій території Сирії, зокрема в місті Алеппо.

Міністри закордонних справ Росії, Ірану й Туреччини після зустрічі в Москві 20 грудня заявили, що сторони прагнутимуть до забезпечення режиму припинення вогню в Сирії та розширення доступ до гуманітарної допомоги, а також виступатимуть гарантами будь-якої мирної угоди.

У конфлікті, що триває у Сирії з березня 2011 року, Росія підтримує сторону сирійського президента Башара Асада. З вересня 2015 року Росія долучилися до військової операції у Сирії – де-факто на боці сирійських урядових сил.

XS
SM
MD
LG