Доступність посилання

ТОП новини

Сайдік: Контактна група на засіданні обговорювала «формулу Штайнмаєра»


Мартін Сайдік
Мартін Сайдік

Спеціальний представник ОБСЄ в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Мартін Сайдік заявляє, що Контактна група з врегулювання ситуації на Донбасі сьогодні на засіданні в обговорювала формулу, запропоновану міністром закордонних справ Німеччини Франк-Вальтером Штайнмаєром.

«Серед політичних питань, дискусія сконцентрувалася на обговоренні питань, повзаних з так званою формулою Штайнмаєра», – сказав він.

При цьому спецпредставник ОБСЄ не уточнив змісту цієї формули.

Російська сторона заявляла, що закон про особливий статус Донбасу мають ухвалити за так званою формулою Штайнмайєра, тобто, щоб усі пункти Мінських домовленостей почали діяти одночасно. Водночас Києва наполягає, що спочатку має відбутися повернення контролю за кордоном, а вже потім вибори та особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей, які нині перебувають під контролем угруповань «ДНР» і «ЛНР».

Від квітня 2014 року на Донбасі триває збройний конфлікт. Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці бойовиків на Донбасі й вимагають від неї виконання Мінських угод. Росія, однак, заявляє, що є лише «гарантом» виконання мінських домовленостей, і відкидає звинувачення у підтримці сепаратистів.

XS
SM
MD
LG