Доступність посилання

ТОП новини

Діалог Росії та США заморожений – речник Кремля


Речник Кремля Дмитро Пєсков
Речник Кремля Дмитро Пєсков

Речник Кремля Дмитро Пєсков нарікає, що контакти Росії зі Сполученими Штатами зведені до мінімуму й відзначає, що Москва не очікує на швидке відновлення зв’язків після вступу президента Дональда Трампа на посаду.

«Зі Сполученими Штатами Америки практично всі рівні діалогу перебувають у замороженому стані, ми не спілкуємося один із одним або робимо це мінімально», – відзначив Пєсков в інтерв’ю телеканалу «Мир» 21 грудня.

Речник Путіна також заявив, що Кремль не очікує, що Трамп швидко змінить два основних пункти невдоволення Росії. Ідеться про розширення і нарощування озброєння НАТО, а також західні санкції, запроваджені через агресію Москви в Україні.

Трамп під час виборчої кампанії заявляв, що прагне поліпшити відносини з Росією, щоб спільно боротися з угрупованням «Ісламська держава».

Речник Держдепартаменту США Джон Кербі заперечив слова Пєскова про «заморожування» контактів.

«Дипломатична взаємодія з Росією триває з широкого кола питань. Те, що ми маємо суттєві розбіжності з Москвою з деяких із цих питань, добре відомо, але не було перерви в спілкуванні», – вказав речник і додав, що держсекретар США Джон Керрі цього тижня був проінформований про переговори щодо Сирії, які відбулися в Росії.

XS
SM
MD
LG