Доступність посилання

ТОП новини

Адміністрація Обами скасувала обов’язкову реєстрацію чоловіків-іммігрантів з мусульманських держав


Зустріч Барака Обами з представниками мусульманської громади США (архівне фото, березень 2016 року)
Зустріч Барака Обами з представниками мусульманської громади США (архівне фото, березень 2016 року)

Адміністрація Обами заявила, що скасовує правила, які колись вимагали від чоловіків із 25 країн із мусульманською більшістю після прибуття до США реєструватися в державних органах. Формальне скасування цієї норми слідує за фактичною відмовою від неї з 2011 року.

Ця система, запроваджена після терактів 11 вересня 2001 року, вимагала від чоловіків віком старше 16 років з більш як 20 країн (переважно мусульманських, у тому числі – із Сирії, Іраку та Афганістану) реєструватися в імміграційних органах одразу після прибуття до США і з певними інтервалами після цього. Крім того, закон вимагає, щоб ці люди здавали відбитки пальців і були сфотографовані. Згодом такі іммігранти мали інформувати уряд про своє пересування в межах країни.

Обраний президент США Дональд Трамп 21 грудня повторив свою обіцянку поновити реєстрацію іммігрантів із мусульманських країн і навіть, можливо, тимчасово заборонити їм в’їзд до країни. Через дії адміністрації Обами йому доведеться починати реалізацію своїх планів із нуля, коли він вступить на посаду в наступному місяці.

XS
SM
MD
LG