Доступність посилання

ТОП новини

Рівень терористичної загрози у Німеччині залишається високим – де Мезьєр


Томас де Мезьєр
Томас де Мезьєр

Рівень терористичної загрози у Німеччині залишається високим, заявляє голова німецького МВС Томас де Мезьєр.

«Як я казав, рівень загрози терористичних атак у Німеччині залишається високим – без ніяких змін. На даний момент заходи безпеки, яких вживає влада, залишаються посиленими», – заявив де Мезьєр 23 грудня на прес-конференції у Берліні.

Наразі правоохоронні органи Німеччини намагаються встановити, чи підозрюваний у нападі на різдвяний ярмарок у Берліні Аніс Амрі отримував допомогу від якоїсь мережі чи окремих прихильників під час планування атаки і втечі до Італії.

Як повідомив федеральний прокурор Німеччини Петер Франк, його відомство працює з владою Італії для відтворення маршруту, яким скористався Амрі, щоб дістатися від Берліна до Мілана. За його словами, італійська сторона змогла ідентифікувати Амрі за відбитками пальців, наданими Німеччиною.

Аніс Амрі був убитий 23 грудня поліцейськими Мілана. Співробітники правоохоронних органів зупинили тунісця для перевірки документів, після чого він відкрив вогонь. У перестрілці був поранений один поліцейський, Амрі загинув.

Ввечері 19 грудня вантажівка, якою, за версією слідства, керував біженець з Тунісу Аніс Амрі, в’їхала у людей, що зібралися на різдвяному ярмарку у центрі Берліна. Загинули 12 людей, зокрема громадянин України, близько 50 – поранені. Відповідальність за напад взяло на себе угруповання «Ісламська держава».

XS
SM
MD
LG