Доступність посилання

ТОП новини

Сепаратисти заявляють про намір передати Савченко двох полонених


Надія Савченко
Надія Савченко

Сепаратисти з угруповань «ДНР» і «ЛНР» заявляють про намір передати народному депутатові Надії Савченко двох полонених.

«Як жест доброї волі напередодні Нового року і Різдва ми без будь-яких умов передаємо представнику народу України Надії Савченко двох жінок – Анжеліку Преснякову та Ольгу Сворак, в надії активізувати процес звільнення з полону наших громадян», – йдеться в заяві лідерів угруповань «ДНР» і «ЛНР» Олександра Захарченка та Ігоря Плотницького.

За повідомленнями, Надія Савченко 7 грудня таємно відвідала Мінськ, де зустрілася з Захарченком та Плотницьким. Згодом Савченко пояснила, що ця зустріч мала на меті посилити «мінський формат» мирних переговорів щодо Донбасу і зробити його більш дієвим. Плотницький заявив, що на зустрічі йшлося про обмін полоненими за формулою «всіх на всіх». Згодом Савченко заявила, що домовилася з ватажками угруповань «ДНР» і «ЛНР» про обмін полоненими у співвідношенні 1 до 4.

У червні сепаратисти угруповання «ЛНР» заявили про затримання української журналістки з Івано-Франківська, кореспондентки інформаційного ресурсу «Голос-інфо» Ольги Сворак. За словами сепаратистів, щодо журналістки порушили «кримінальну справу» за статтею «шпигунство». Про обставини затримання Анжеліки Преснякової нічого невідомо.

За останніми даними СБУ, в полоні бойовиків перебувають 109 громадян України.

Звільнення заручників є однією з вимог мінських домовленостей про врегулювання на окупованій частині Донбасу.

XS
SM
MD
LG