Доступність посилання

ТОП новини

Для підлітка, що постраждав від самопідпалення, терміново збирають донорську кров


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

На Дніпропетровщині терміново збирають донорську кров для порятунку підлітка, що постраждав від самопідпалення. Інформацію про це підтвердили в прес-службі головного управління Держслужби України з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області.

«Потрібні донори будь-якої групи крові. Учора 11-річний хлопчик облився бензином і підпалив себе. У підлітка обгоріло 60% тіла. Терміново потрібно 20 донорів для здачі крові в Обласну станцію переливання крові у Дніпрі», – повідомили в службі.

За даними лікарів, наразі підліток перебуває в опіковому відділенні 6-ї міської лікарні Кривого Рогу. Його стан оцінюють як тяжкий.

Водночас у прес-службі Криворізького міського відділу поліції Радіо Свобода повідомили, що вирішують питання про порушення кримінального провадження щодо батьків хлопчика за статтею 166 Кримінального кодексу України – невиконання батьківських обов’язків. Раніше йшла мова про ймовірне адміністративне покарання.

«Потім уже суд вирішить, чи достатньо підстав для кримінального покарання», – зазначили в поліції.

26 грудня стало відомо, що у селищі Авангард, що неподалік від Кривого Рогу, в результаті самопідпалення тяжко постраждав підліток. За даними поліції, 11-річний хлопець, надивившись в інтернеті роликів одного з блогерів, вирішив повторити один із екстремальних експериментів – підпалити себе й зняти процес на відео. За інформацією поліції, хлопець вважав, що виклавши таке відео на одному із сайтів, зможе «заробити багато грошей». За процесом стежили товариші підлітка – хлопці 11 і 15 років. У результаті хлопчик тяжко постраждав і потрапив до реанімації.

XS
SM
MD
LG