Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ: в рамках справи щодо Єфремова склали повідомлення про підозру низці екс-посадовців з Луганщини


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Генеральна прокуратура заявляє, що в рамках розслідування кримінального провадження щодо колишнього керівника парламентської фракції Партії регіонів Олександра Єфремова силовики склали повідомлення про підозру низці колишніх посадовців з Луганщини.

Як повідомляє прес-служба відомства, склали повідомлення про підозру колишньому народному депутату України від депутатської групи «За мир та стабільність», члену Партії регіонів Сергію Горохову, екс-голові Луганської обласної ради Валерію Голенку і його першому заступнику Євгену Харіну, колишньому Луганському міському голові Сергію Кравченку і його першому заступнику Манолісу Пілавову.

У Генпрокуратурі зазначають, що ці колишні посадовці підозрюються в пособництві в захопленні будівлі управління Служби безпеки України в Луганській області з метою незаконного користування нею та перешкоджання нормальній діяльності установи, організаційному сприянні створенню та діяльності терористичної організації «Луганська народна республіка», державній зраді та вчиненні умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, вчинених за попередньою змовою групою осіб .

Правоохоронці заявляють, що СБУ розшукує цих людей, а також колишнього депутата Луганської обласної ради Арсена Клінчаєва.

ГПУ отримали ухвали слідчого судді про дозвіл на затримання підозрюваних з метою приводу для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

На теперішній час досудове розслідування триває.

30 липня генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив про затримання Олександра Єфремова, якого прокуратура підозрює у причетності до створення угруповання «ЛНР», дій із метою зміни меж території України та заволодіння майном «Луганськвугілля». Сам Єфремов усі звинувачення на свою адресу відкидає. Наразі Єфремов перебуває під вартою.

XS
SM
MD
LG