Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура: на підприємстві «Шахтоуправління «Покровське» загинув гірник, відкрито провадження


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Прокуратура Донецької області заявляє, що на підприємстві «Шахтоуправління «Покровське» загинув гірник, відкрито кримінальне провадження.

Як повідомляє прес-служба відомства, 3 січня, близько 20:00, був смертельно травмований машиніст гірничо-виїмочних машин підземної гірничопрохідницької дільниці № 2.

«Чоловік 1978 року народження, відповідно до отриманого наряду, на комбайні виконував виїмку гірничої маси на горизонті 708 метрів. При виконанні робіт чоловіка вдарило електрострумом напругою 1080 В, внаслідок чого гірник помер на місці», – мовиться у повідомленні.

У прокуратурі зазначають, що кримінальне провадження відкрили за частиною 2 статті 272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою) Кримінального кодексу України, проводяться першочергові слідчі дії.

У жовтні на Донеччині на шахті «Краснолиманська» внаслідок травмування завантаженою вугіллям вагонеткою загинув гірник, прокуратура розпочала розслідування про «порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою».

Підприємство «Шахтоуправління «Покровське» розташоване в місті Красноармійськ Донецької області.

XS
SM
MD
LG