Доступність посилання

ТОП новини

МОЗ: в Україні від грипу та ГРВІ минулого тижня померли 6 людей


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

У Міністерстві охорони здоров’я заявляють, що в Україні від ускладнень захворювань на грип та ГРВІ минулого тижня померли шість людей.

Як зазначається у звіті Центру грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій МОЗ, троє людей померли у Львівській області, ще троє у Полтавській, Миколаївській і Запорізькій областях.

За даними МОЗ, захворюваність на грип та ГРВІ перевищила епідпороги в 21 області України і в Києві, найвищий показник захворюваності зареєстрований у Київській області, найменший – у Луганській області.

«За звітний 52-й тиждень (25.12.2016 – 01.01.2017) на грип та ГРВІ захворіла 369 151 людина, з них 57,8% складають діти віком до 17 років. Тенденція до зростання захворюваності зменшилася, це пов’язано з новорічними святами та канікулами в навчальних закладах», – мовиться в повідомленні.

Раніше у Київській міській державній адміністрації заявили, що загальний рівень захворюваності на грип та ГРВІ у Києві продовжує знижуватися.

У цьому сезоні домінує штам вірусу грипу типу А(H3) сезонний, що визначений у 64,9% випадків. Лікарі радять робити щеплення впродовж усього сезону грипу, а в разі захворювання – звертатися до медиків.

XS
SM
MD
LG