Доступність посилання

ТОП новини

Суд переніс на 27 січня розгляд скарги захисту Єфремова на продовження його арешту


Олександр Єфремов у суді в Києві, 8 серпня 2016 року
Олександр Єфремов у суді в Києві, 8 серпня 2016 року

Апеляційний суд Києва переніс на 27 січня розгляд скарги адвокатів колишнього голови фракції Партії регіонів у парламенті України Олександра Єфремова на попереднє продовження йому арешту до 22 січня. Рішення було ухвалене на засіданні Апеляційного суду 20 січня.

При цьому Єфремова не було на суді, його не доправили із Луганської області, де наразі Старобільський районний суд проводить підготовче засідання у справі про обвинувачення Єфремова у низці злочинів.

Адвокати екс-депутата заявили, що вже сьоме суд переносить розгляд цього питання через те, що Єфремова не доставляють до зали засідання.

Старобільський районний суд Луганської області днями продовжив до 17 березня утримання Єфремова під вартою. При цьому в листопаді Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання Генпрокуратури про продовження запобіжного заходу для колишнього депутата до 22 січня.

Апеляційний суд Луганської області вирішив, що Олександра Єфремова будуть судити у Старобільську, бо це єдине місто на Луганщині, де є слідчий ізолятор, у якому можна утримувати колишнього депутата, який наразі перебуває під вартою. Крім того, в Старобільському районному суді є необхідна кількість професійних суддів для розгляду обвинувального акту.

16 січня Старобільський районний суд Луганської області почав розглядати справу Єфремова, 13 січня його конвоювали з Києва до Старобільська.

Олександра Єфремова звинувачують у державній зраді, вчиненні умисних дій із метою зміни меж території та державного кордону України, організації захоплення будівлі управління СБУ в Луганській області з метою незаконного користування нею і перешкоджання нормальній діяльності установи, організаційному сприянні створенню і діяльності терористичної організації «Луганська народна республіка».

Єфремов відкидає ці звинувачення.

XS
SM
MD
LG