Доступність посилання

ТОП новини

Кадиров підтвердив відправлення військових із Чечні в Сирію


Раніше голова Чечні Рамзан Кадиров спростовував повідомлення про відправлення до Сирії чеченських військових
Раніше голова Чечні Рамзан Кадиров спростовував повідомлення про відправлення до Сирії чеченських військових

Голова російського північнокавказького регіону Чечні Рамзан Кадиров підтвердив, що жителі республіки служать в Сирії в складі батальйону військової поліції Міністерства оборони Росії. Про це він написав у своєму «Інстаграмі».

Як написав Кадиров ввечері 23 січня, муфтій Чечні Салах-Хаджі Межиєв і близький соратник лідера Чечні, член російського парламенту Адам Делімханов недавно повернулися з Сирії. За словами Кадирова, там вони відвідували батальйон військової поліції Міноборони Росії, «де служать молоді люди з Чечні».

Як написав голова Чечні, військові повідомили, що несли службу в сирійському Алеппо, східну частину якого сирійські сили за підтримки Росії відбили у повстанців у грудні. Про те, коли саме вони там були, чи коли відбулася зустріч, у повідомленні не йдеться.

Раніше Кадиров спростовував повідомлення про відправлення до Сирії чеченських військовослужбовців.

На початку грудня російські ЗМІ, посилаючись на свої джерела в Міноборони, повідомили про відправлення двох батальйонів «чеченського спецназу» для охорони сирійської авіабази Хмеймім, де дислоковані російські війська і авіація. Проект «Кавказ.Реалії» опублікував любительське відео, на якому, ймовірно, бійці спецназу готуються до відправлення в Сирію з російської бази в Ханкалі.

Пізніше російська «Нова газета» повідомила з посиланням на джерела, знайомі з ситуацією, що владі Чечні доручили сформувати два батальйони для відправки в Сирію, а відповідальним за це призначили депутата Держдуми Росії Адама Делімханова. На початку січня газета опублікувала навчальні брошури по Сирії для чеченських військовослужбовців з рекомендаціями на час сухопутної операції.

Росія надає сирійському уряду дипломатичну і військову підтримку упродовж шестирічної війни в Сирії, внаслідок якої загнули понад 300 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG