Доступність посилання

ТОП новини

Поліція порушила справу через пошкодження «Биківнянських могил»


Пошкоджені пам’ятники меморіалу «Биківнянські могили», Київ, 25 січня 2017 року
Пошкоджені пам’ятники меморіалу «Биківнянські могили», Київ, 25 січня 2017 року

Головне управління поліції в Києві розпочало кримінальне провадження за фактом пошкодження пам’ятників на місці поховань жертв НКВС на території меморіалу «Биківнянські могили».

«Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 3 статті 161 (Порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) Кримінального кодексу України», – мовиться в повідомленні поліції Києва.

За даними поліції, невідомі вночі червоною фарбою розмалювали «Биківнянські могили» і пошкодили дві стели. Слідчо-оперативна група, яка оглянула місце події, виявила пристрій із залишками фарби, додали правоохоронці

Раніше Міністерство культури засудило дії зловмисників. «Міністерство культури України вкрай стурбоване цинічною ситуацією нищення пам’яток історії, що покликані увічнювати пам’ять жертв політичних репресій, та розцінює ці дії як вандалізм», – мовиться в повідомленні.

Речниця МЗС Польщі Йоанна Вайда у своєму Twitter повідомила, що посольство Польщі в Україні вже направило українському відомству ноту з вимогою розслідувати інцидент і встановити осіб, які вчинили злочин.

XS
SM
MD
LG