Доступність посилання

ТОП новини

СБУ відкидає звинувачення у «кришуванні» торгівлі з «ДНР», «ЛНР»


Служба безпеки України відкидає звинувачення у своїй комерційній «зацікавленості» у торгівлі з угрупованнями «ДНР» і «ЛНР» і засуджує блокування руху залізничного транспорту до і з окремих районів Донецької й Луганської областей.

«Останнім часом деякі політики, прикриваючись патріотичними гаслами «зупинки торгівлі з окупантами», яка нібито «кришується» СБУ, пропагуючи введення режиму «економічної блокади», організували блокування руху залізничного транспорту до та з окремих районів Донецької та Луганської областей. Служба безпеки України категорично відкидає будь-які звинувачення в комерційній зацікавленості торгівлі з «ДНР»/«ЛНР». Служба засуджує популістські дії окремих політиків, які ґрунтуються на введенні в оману і маніпулюванні свідомістю громадян», – йдеться в заяві СБУ щодо блокування руху залізничного транспорту.

У СБУ заявили, що блокування активістами і політичними діячами переміщення товарів з і на неконтрольовані території Донбасу має ознаки протиправної діяльності, завдає прямих збитків державі,створює передумови до зриву функціонування енергосистеми країни, і негативно впливає на процес звільнення заручників.

Раніше активісти оголосили про проведення безстрокової громадської акції протесту, щоб не допускати перевезення залізничним транспортом вантажів на непідконтрольну українській владі територію і в зворотному напрямку. Минулого тижня вони розпочали блокування.

Прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом блокування транспортних комунікацій шляхом влаштування перешкод, яке порушило нормальну роботу транспорту (стаття 279 Кримінального кодексу України).

XS
SM
MD
LG