Доступність посилання

ТОП новини

Люди більше зважають на мову як ознаку нації, ніж на місце народження – дослідження


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Мова спілкування більше, аніж місце народження визначає належність людини до певної нації. У цьому переконана більшість респондентів у більшості з 14 країн, де провів дослідження незалежний американський центр «Pew Research Center».

Зокрема, лише 13% австралійців, 21% канадців, 32% американців та 33% (середнє значення по опитаних країнах) європейців переконані, що дуже важливо, аби людина народилась у країні, до якої нації себе зараховує. Зокрема, на це зважають лише 13% німців, 13% австралійців та 8% шведів.

Є і певні винятки, йдеться у дослідженні. Зокрема, угорці (52%), греки (50%) та японці (50%) вірять, що місце народження має принципове значення.

Водночас, більшість людей у більшості опитаних країн переконані, що слід говорити домінуючою мовою, щоби бути частиною певної нації. Це стосується 77% європейців, 70% японців, 70% американців, 69% австралійців та 59% канадців.

На слідування традиціям та звичаям суттєво зважають 54% канадців, 50% австралійців, 48% європейців. Серед американців та японців показники нижчі – 45% та 43% відповідно.

Релігійні переконання як фактор об’єднання важливі для 32% американців та 54% греків, а от для шведів це майже не важливо – 7%.

Дослідження провели між 4 до 29 квітня 2016 року. Участь взяли 14 з половиною тисяч респондентів із Сполучених Штатів, Канади, Угорщини, Греції, Італії, Польщі, Іспанії, Великобританії, Франції, Нідерландів, Німеччини, Швеції, Японії та Австралії.

XS
SM
MD
LG