Доступність посилання

ТОП новини

Естонія наполягатиме на посиленні санкцій проти Росії у разі погіршення ситуації на Донбасі


Естонія наполягатиме на посиленні санкцій проти Росії у разі продовження ескалації ситуації на Донбасі. Таке рішення 3 лютого ухвалив комітет із закордонних справ естонського парламенту. Естонські законодавці вважають, що санкції Євросоюзу проти Москви мають продовжуватися до повного виконання Мінських домовленостей.

«Позиції Естонії віддзеркалює наше ставлення до останніх подій на сході України. Наявність санкції проти Росії залежить прямо від виконання Мінських угод. На жаль, ми бачимо різке погіршення ситуації. Упродовж останніх днів воєнної ескалація, ініційована прокремлівськими силами, спричинила десятки загиблих, голодних і поранених. Відтак важливо, щоб ЄС висловив чітку підтримку Україні», – зазначила голова комісії із закордонних справах парламенту Естонії Марко Міхкельсон.

Ситуація на Донбасі загострилася вранці 29 січня. Сепаратисти почали штурм у районі Авдіївської промзони. Сторони конфлікту звинувачують в обстрілах одна одну.

Починаючи з 2014 року, Захід у кілька етапів запровадив у зв’язку з дестабілізацією України і агресією Росії проти неї у Криму, а потім на Донбасі кілька пакетів санкцій. Вони стосуються головним чином російських фізичних і юридичних осіб, а також осіб та інституцій із лав донбаських і кримських сепаратистів і представників колишнього керівництва України. Крім того, санкції накладені й на деякі галузі економіки Росії.

XS
SM
MD
LG