Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ не розслідує діяльність фірми «Лівела» щодо безмитного ввезення нафтопродуктів – «Схеми»


Юрій Луценко
Юрій Луценко

Генеральна прокуратура України не розслідує діяльність фірми «Лівела», яка за часів президентства Віктора Януковича у 2010 році отримала дозвіл ввозити нафтопродукти без сплати ПДВ й акцизу. Тоді повідомлялося, що бюджет не отримав близько 11 мільярдів гривень. Про це повідомляють журналісти програми «Схеми», спільного проекту Радіо Свобода та UA: Перший.

Як ідеться у відповіді Генпрокуратури на запит журналістів щодо розслідування діяльності «Лівели», «у провадженні слідчих Генеральної прокуратури України кримінальні провадження за вказаними у запиті фактами відсутні».

На запитання, чи допитували екс-регіонала, народного депутата Володимира Зубика (він фігурує в історії зі ввезенням нафтопродуктів «Лівелою») та який процесуальний статус у розслідуванні він має, у Генпрокуратурі повідомили: «За результатами опрацювання масиву Реєстру кримінальні провадження, в яких містяться відомості про притягнення запитуваної Вами особи до кримінальної відповідальності як підозрюваного, обвинуваченого, не встановлені».

Навесні 2016 року видання «Новое время» повідомляло про бізнес-зв’язки нардепа Володимира Зубика та нинішнього генпрокурора Юрія Луценка. Тоді Луценко не коментував цієї інформації.

Восени 2014 року тодішній генпрокурор Віталій Ярема заявив, що йому нічого невідомо про «Лівелу».

XS
SM
MD
LG