Доступність посилання

ТОП новини

Родина слідчого Нацполіції володіє численним елітним майном – «Схеми»


Дмитро Бут, заступник начальника управління Головного слідчого управління Національної поліції
Дмитро Бут, заступник начальника управління Головного слідчого управління Національної поліції

Родичі заступника начальника управління Головного слідчого управління Національної поліції України Дмитра Бута володіють двома квартирами на понад 200 квадратних метрів в елітному комплексі в Києві і будинком в селі Гореничі. Про це йдеться в розслідуванні програми «Схеми», спільного проекту Радіо Свобода і телеканалу «UA:Перший».

У 2015 році дружина слідчого Дмитра Бута придбала дві квартири загальною площею понад 200 квадратних метрів, а також два гаражі. Про це йдеться в його офіційній декларації. Це майно розташоване в одному з найбільш елітних комплексів столиці – «Новопечерські липки». Також у власності родини є два автомобілі Volkswagen Touareg.

У 2016 році дружина Дмитра Бута подарувала дві квартири і два гаражі в «Новопечерських липках» своїй матері – тещі слідчого. При цьому Бут продовжує жити в цьому будинку.

Елітний житловий квартал «Новопечерські Липки» у центрі Києва
Елітний житловий квартал «Новопечерські Липки» у центрі Києва

За даними сайту «Гарна хата», у грудні 2014 року Дмитро Бут також став власником будинку на понад 300 квадратних метрів у селі Гореничі під Києвом.

Та вже восени 2015 року подарував будинок своєму батькові Сергію Буту. За словами батька слідчого, будинок був початково куплений на його гроші, а не синові. За словами Сергія Бута, він більше ніж 20 років працював адвокатом, а тому нібито мав можливість придбати такий будинок. До того він працював міліціонером на Чукотці.

«Схеми» написали запит до Дмитра Бута з приводу майна його родини і двічі особисто просили про коментар. «Я сказав Вам, що не буду з Вами говорити», – сказав він журналістці перед входом до будівлі Міністерства внутрішніх справ України. Говорити на камеру він відмовився.

У 2016 році Дмитро Бут проходив переатестацію як співробітник Національної поліції, за результатами якої було ухвалене рішення про його невідповідність займаній посаді та звільнення зі служби в поліції через службову невідповідність. Бут оскаржив висновки центральної атестаційної комісії та центральної апеляційної атестаційної комісії у судовому порядку в Окружному адміністративному суді міста Києва і поновився на посаді.

Згідно з деклараціями Дмитра Бута, в 2013 році сукупний дохід подружжя становив майже 244 тисячі гривень. У 2014 році вони заробили 2,3 мільйона гривень, майже вся сума – від продажу чи надання в оренду майна. У 2015 році, окрім зарплати, Бут отримав 175 тисяч гривень від надання в оренду майна своїй матері Тетяні Бут. Його дружина у 2015 заробила 350 тисяч гривень.

XS
SM
MD
LG