Доступність посилання

ТОП новини

Бердімухамедов склав присягу президента Туркменистану


На виборах 12 лютого кандидатуру Ґурбанґули Бердімухамедова підтримали, за офіційними даними, 97,69% виборців Туркменистану
На виборах 12 лютого кандидатуру Ґурбанґули Бердімухамедова підтримали, за офіційними даними, 97,69% виборців Туркменистану

Ґурбанґули Бердімухамедов склав присягу на третій семирічний термін на посаді президента Туркменистану.

На церемонії інавгурації в Ашгабаті 17 лютого Бердімухамедов поклав праву руку на конституцію країни і виголосив текст присяги.

На виборах 12 лютого кандидатуру чинного президента підтримали, за офіційними даними, 97,69% виборців Туркменистану.

Центральна виборча комісія країни заявила, що активність виборців склала понад 97%. Водночас кореспонденти Радіо Азатлик, туркменської служби Радіо Свобода, повідомляли, що до полудня під час відвідин виборчих дільниць у Ашгабаті великої активності виборців вони не спостерігали.

На посаду президента на виборах 12 лютого претендували, крім Бердімухамедова, ще вісім кандидатів.

За даними Радіо Азатлик, під час виборчої кампанії у Туркменистані спостерігалося грубе порушення виборчого законодавства. Зокрема, увагу громадськості привернули дії Гурбанґули Бердімухамедова, який 30 січня вручив телевізор на одній із зустрічей з фермерами, які пообіцяли підтримати його на виборах. Цю зустріч показали на державному телебаченні Туркменистану.

Від часу проголошення незалежності Туркменистану 1991 року міжнародні спостерігачі ще жодного разу не визнавали парламентські і президентські вибори в цій країні чесними і вільними.

XS
SM
MD
LG