Доступність посилання

ТОП новини

Поліція спростовує заяви учасників блокади на Донеччині про підготовку штурму


Блокада на Донеччині, 12 лютого 2017 року
Блокада на Донеччині, 12 лютого 2017 року

Поліція спростовує заяви учасників блокади на Донеччині про підготовку штурму.

Як повідомляє прес-служба поліції Донецької області, інформація, поширена активістами, не відповідає дійсності.

При цьому у відомстві зазначають, що сьогодні зранку до правоохоронців звернулися представники Донецької залізниці, які повідомили про відмову учасників блокади повернути захоплений раніше тепловоз.

«Машиніст у супроводі дільничного офіцера поліції прийшли сьогодні до місця блокування у Бахмуті і попросили передати їм тепловоз для того, аби вони могли його забрати. Їм відмовили», – йдеться у повідомленні.

За даними поліції, у цей час активісти підпалили перед тепловозом шини, через це прибули Державної служби з надзвичайних ситуацій.

На місце інциденту викликали слідчо-оперативну групу, наразі за ним проводиться перевірка.

У «штабі блокади торгівлі з окупантами» раніше заявили, що є всі ознакипідготовки штурму активістів з боку силовиків.

У січні активісти, серед яких депутати Верховної Ради та люди, що називають себе ветеранами АТО, розпочали блокаду залізниці з метою припинити торгівлю із окупованими районами Донбасу. Вони пообіцяли влаштувати повну блокаду, якщо найближчим часом не звільнять чи не обміняють усіх українських військовополонених. Донецька поліція почала 4 кримінальні провадження за фактами блокування залізничного сполучення та захоплення електровозів.

У зв’язку з блокадою уряд ухвалив рішення про запровадження надзвичайних заходів в енергетиці. У Кабміні стверджують, що це рішення ухвалили через обмеження поставок вугілля антрацитової групи.

XS
SM
MD
LG