Доступність посилання

ТОП новини

У Херсоні нагородили 33 учасників оборони Дебальцева


У Херсоні нагородили учасників оборони Дебальцева, 20 лютого 2017 року
У Херсоні нагородили учасників оборони Дебальцева, 20 лютого 2017 року

Тридцять трьох жителів Херсонської області у День пам’яті героїв Небесної сотні нагородили медаллю «За оборону міста Дебальцеве».

Як розповів керівник громадської організації «Товариство воїнів АТО Херсонської області» Андрій Марчук, подання про нагородження військових, які служать і живуть на Херсонщині, направила до органів влади їхня організація, майже всі нагороджені – рядові й сержанти.

«Дебальцівська операція, те, що під час її вдалося задавити наступ російсько-терористичних військ – це подвиг солдатів та сержантів, і нагороджувати треба саме їх. Серед нагороджених – представники різних родів військ: мотострілкові, артилерія, танкові війська, морська піхота…», – повідомив Марчук.

За двох нагороджених, сержантів Сергія Хоменко (загинув) та Руслана Голіка (пропав без вісті) нагороди отримали члени родин.

18 лютого 2015 року розпочалась операція виведення українських військових підрозділів з Дебальцевського плацдарму. Юрій Бірюков повідомив, що під час боїв на Дебальцівському плацдармі загинули 179 українських військовослужбовців.

Дебальцеве є містом з великим залізничним вузлом, яке лежить на автошляху міжнародного значення М04, що поєднує Луганськ з Донецьком.

Усього у бойових діях брали участь 5,5 тисяч жителів Херсонської області, з яких загинули 105 військових.

За даними Генштабу, станом на лютий від початку конфлікту на Донбасі загинули 2197 українських військовослужбовців.

XS
SM
MD
LG