Доступність посилання

ТОП новини

Суд у Киргизстані взяв опозиційного діяча-депутата під арешт


Омюрбек Текебаєв – член парламенту, та це не завадило арештувати його
Омюрбек Текебаєв – член парламенту, та це не завадило арештувати його

Суд у столиці Киргизстану Бішкеку ухвалив узяти під арешт на два місяці, до 25 квітня, опозиційного діяча, лідера партії «Ата-Мекен» («Батьківщина»), депутата парламенту Омюрбека Текебаєва, якого звинуватили в шахрайстві й корупції.

Як заявив, повідомляючи про рішення суду, Державний комітет національної безпеки Киргизстану, корупційна справа Текебаєва пов’язана зі звинуваченням в отриманні хабара в 1 мільйон доларів, який він нібито отримав, перебуваючи свого часу на посаді віце-прем’єр-міністра Киргизстану, від російського підприємця за підтримку його бізнес-інтересів.

Текебаєв ці звинувачення відкидає. Його прихильники, сотні яких мітингували під будівлею суду з вимогами звільнити Текебаєва, теж заявляють, що справа проти нього має на меті придушити інакодумство напередодні президентських виборів у листопаді і не дати Текебаєву можливості взяти в них участь.

Омюрбек Текебаєв тривалий час був союзником президента Киргизстану Алмазбека Атамбаєва, та віднедавна став його критиком. Його затримали в неділю на летовищі Бішкека після повернення з-за кордону.

XS
SM
MD
LG