Доступність посилання

ТОП новини

МНС Росії повідомило про плани скоротити із квітня кількість «гумконвоїв» для окупованого Донбасу


Конвої з «гуманітарною допомогою» для жителів південного сходу України з квітня будуть відправлятися один раз на місяць замість двох. Про це повідомив заступник міністра МНС Росії Володимир Артамонов, передає російське агентство «РИА Новости».

«З квітня буде тільки один конвой на місяць, а не два, як зазвичай», – сказав Артамонов.

За його словами, це пов’язано «з достатнім задоволенням потреб» жителів південного сходу України, додавши, що має на увазі «продукти харчування та ліки».

Попередня, 61-а автоколона з «гуманітарним» вантажем прибула на окуповані території Донбасу 28 лютого. За даними російської сторони, наступні вантажі вирушать 16 і 23 березня, а потім 27 квітня.

Державна прикордонна служба України повідомляла, що 61-й так званий «гуманітарний конвой», як і всі попередні, проїхав на Донбас з грубим порушенням норм міжнародного і українського законодавства.

Російська сторона заявляла, що до складу колони увійшло 25 автомобілів з понад 300 тоннами вантажів.

До кінця лютого Москва майже два місяці не надсилала своїх «гумконвоїв» на окуповану частину Донбасу. 60-й, який в МНС Росії назвали «ювілейним», прибув 21 лютого. Попередній, 59-й, перетнув кордон України 22 грудня 2016 року.

В МЗС України неодноразово вимагали від Росії припинити порушення суверенітету України під приводом доставки «гуманітарної допомоги». Україна наголошує, що Росія введенням таких «гуманітарних конвоїв» без згоди і дозволу української сторони грубо порушує українське і міжнародне законодавство.

XS
SM
MD
LG