Доступність посилання

ТОП новини

Критик Кремля Кара-Мурза-молодший після лікування планує повернутися до Росії


Критик Кремля Володимир Кара-Мурза-молодший
Критик Кремля Володимир Кара-Мурза-молодший

Критик Кремля Володимир Кара-Мурза-молодший заявив, що планує повернутися до Росії, щоб продовжити протест проти уряду президента Володимира Путіна.

«Я росіянин, це моя країна, і я вірю в те, що я роблю, в те, що роблять мої колеги. Нас багато», – сказав він американському телеканалу CBS в інтерв’ю, записаному у Вашингтоні.

Володимир Кара-Мурза-молодший двічі впродовж останніх двох років був госпіталізований у критичному стані, його родина і друзі підозрюють, що активіста свідомо труїли.

Кара-Мурза-молодший є координатором громадської організації «Відкрита Росія», за якою стоїть колишній російський нафтовий магнат Михайло Ходорковський. Ув’язнений на 10 років і помилуваний президентом Росії Володимиром Путіним у 2013 році бізнесмен нині виступає перед законодавцями США за санкції щодо російських чиновників і керівників засобів масової інформації.

Кара-Мурза-молодший був політичним союзником опозиційного політика Бориса Нємцова, застреленого в центрі Москви в лютому 2015 року.

Впливовий сенатор-республіканець і відомий критик Путіна Джон Маккейн заявив минулого місяця в Сенаті США, що Кара-Мурза-молодший був отруєний у Росії, оскільки «зберіг віру у свої ідеали в конфронтації з жорстоким і небезпечним самодержавством».

XS
SM
MD
LG