Доступність посилання

ТОП новини

Сарган: екс-глава «Укрспецекспорту» Бондарчук був затриманий, але його відпустили під заставу


Сергій Бондарчук
Сергій Бондарчук

Речниця генерального прокурора Лариса Сарган заявляє, що колишній керівник державної компанії «Укрспецекспорт» Сергій Бондарчук був затриманий 15 березня, але випущений під заставу.

«Сплативши заставу, Бондарчук може спокійно пити чай з молоком до 24 березня, не полишаючи межі Лондона. Саме на 24 березня призначене судове засідання, на якому визначать дату екстрадиційних слухань», – написала вона на своїй сторінці в Facebook.

Сьогодні генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що в Лондоні в рамках екстрадиційного процесу 15 березня арештували Сергія Бондарчука. Луценко заявив, що остаточне рішення щодо видачі Сергія Бондарчука вже найближчим часом має ухвалити Королівський суд, дату судового засідання мають визначити 24 березня.

Через деякий час Сергій Бондарчук на своїй сторінці в Facebook опублікував своє фото з сьогоднішньою газетою в руках як доказ того, що він перебуває на волі.

У травні минулого року Бондарчук повідомив журналістам програми «Схеми», що він подав документи на отримання політичного притулку у 2015 році і очікує на надання притулку від уряду Великобританії.

Українські правоохоронці звинувачують Сергія Бондарчука у розкраданні державного майна у сумі 7,5 мільйонів доларів. З червня 2015 року він перебуває у розшуку Інтерполу. Бондарчук заявляє, що обвинувачення проти нього сфальсифіковані.

Сергій Бондарчук – офіцер СБУ, бізнесмен, колишній народний депутат України, член керівництва партії Віктора Ющенка «Наша Україна» й ініціатор спроби її розпуску. З 2005 до 2010 року Сергій Бондарчук був генеральним директором Державної компанії з імпорту й експорту продукції і послуг військового та спеціального призначення «Укрспецекспорт». Із рук тоді ще президента Віктора Ющенка Сергій Бондарчук отримав орден за заслуги і звання Героя України.

XS
SM
MD
LG