Доступність посилання

ТОП новини

«Нафтогаз» звільнив керівника «Укртрансгазу» Прокопіва


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Правління компанії «Нафтогаз України» проголосувало за відставку голови дочірньої компанії «Укртрансгаз» Ігоря Прокопіва.

«Правління «Нафтогазу України» за погодженням з наглядовою радою проголосувало за відставку президента «Укртрансгаз» Ігоря Прокопіва», – йдеться в повідомленні прес-служби компанії.

У «Нафтогазі» зауважують, що обов’язки президента «Укртрансгазу» тимчасово виконуватиме перший віце-президент Мирослав Химко.

У компанії також повідомляють про намір найближчим часом провести конкурс на заміщення посади президента «Укртрансгазу»

Ігор Прокопів обіймав посаду президента «Укртрансгазу» з серпня 2014 року.

На початку березня колектив «Укртрансгазу» закликав прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана втрутитись у критичну ситуацію та захистити українську газотранспортну систему. Працівники звертали увагу, що, на їхню думку, «безпідставне тимчасове відсторонення Прокопіва, сумнівні реформаторські циркуляри, блокування важливих для виробництва закупівель та багатомісячні перевірки є загрозами надійності транспортування газу».

«Ми обурені прес-релізами Нафтогазу та гучними заявами Голови правління Андрія Коболєва щодо корупції в Укртрансгазі. Сприймаємо це як персональну образу кожного, адже наша робота є найбільшим джерелом доходів для Нафтогазу», – вказувалося у відкритому листі-зверненні до Гройсмана.

Компанія «Укртрансгаз», серед іншого, забезпечує транспортування природного газу споживачам України, транзит природного газу через територію України до країн Європи, зберігання природного газу в підземних сховищах.

XS
SM
MD
LG