Доступність посилання

ТОП новини

НАЗК повідомило про перевірку е-декларацій 7 народних депутатів і 2 прокурорів


Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) розпочинає повну перевірку декларацій 11 осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, серед яких 7 народних депутатів України і два прокурори. Таке рішення було ухвалене на засіданні НАЗК у середу, інформує сайт відомства.

«Підставою для проведення повної перевірки декларацій стала інформація про можливе відображення у деклараціях недостовірних відомостей, отримана НАЗК від фізичних осіб, громадських організацій та правоохоронних органів», – мовиться в повідомленні.

У відомстві не уточнили, про перевірку документів яких саме депутатів йдеться, водночас заявили, що під ревізію потрааляють е-декларації прокурора Київської прокуратури, військового прокурора сил АТО, колишнього судді та співробітника Державної служби з надзвичайних ситуацій.

У НАЗК повідомили також про 20 відмов у проведенні повної перевірки декларацій за зверненнями від окремих осіб, ЗМІ та інших джерел.

Система електронного декларування статків високопосадовцями є однією з вимог закону «Про запобігання корупції». Перший етап подання електронних декларацій завершився наприкінці жовтня 2016 року. Друга хвиля електронного декларування почалася 1 січня 2017 року і триватиме до 1 квітня для службових і посадових осіб, які працюють в органах влади та місцевого самоврядування, у державних та комунальних установах, закладах і організаціях.

XS
SM
MD
LG