Доступність посилання

ТОП новини

У Кремлі «не згодні» із закликом Заходу відпустити затриманих під час протестів


Дмитро Пєсков
Дмитро Пєсков

У Кремлі заявили, що «не згодні» із закликами Держдепартаменту США і Євросоюзу відпустити затриманих під час протестів у Росії людей.

Як сказав речник президента Росії Дмитро Пєсков, у Кремлі не мають наміру брати ці заклики до уваги.

«Ми не можемо погодитися із цим закликом. Отже, ми в даному разі не можемо взяти цей заклик до уваги… Зобов’язання в Раді Європи не означають необхідності порушувати власне законодавство для країни», – сказав Пєсков.

Від «Дімона» до автозака. Масові затримання у Росії
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:28 0:00

Речник Володимира Путіна також розкритикував організаторів вчорашніх акцій, заявивши, що протести були нелегальними, а організатори «провокували» учасників на «нелегальні дії».

Крім того, Пєсков також заявив, що підліткам обіцяли «винагороду» за участь у мітингах. За його словами, влада розслідує ці звинувачення.

Речник Кремля наголосив, що влада в Москві не дала дозволу опозиційному лідерові Олексієві Навальному на проведення ходи і мітингу в центрі міста і запропонувала альтернативні місця на околицях столиці Росії.

Навальний стверджує, що не було ніяких підстав для того, щоб влада відмовила у видачі дозволу на проведення акції. Крім того, за його словами, альтернативні місця для ходи запропонували пізніше, ніж цього вимагає законодавство Росії.

26 березня протестні заходи пройшли у десятках міст Росії. У них брали участь від декількох десятків до декількох тисяч людей. У Москві неузгоджена акція проходила у форматі «прогулянки» по Тверській вулиці. За різними даними, в ній взяли участь від 8 до 20 тисяч людей. Близько тисячі з них були затримані.

Фонд боротьби з корупцією (ФБК) на початку березня опублікував розслідування про незадекларовану нерухомість голови уряду Росії Дмитра Медведєва і його можливу причетність до корупції. Після того, як ані сам Медведєв, ані його представники не відповіли на звинувачення, Навальний закликав провести акції протесту по всій країні 26 березня.

XS
SM
MD
LG