Доступність посилання

ТОП новини

У МЗС Росії пропонують проаналізувати український народ і його «споконвічні інтереси»


Речник МЗС Росії Марія Захарова
Речник МЗС Росії Марія Захарова

У МЗС Росії пропонують «проаналізувати, хто такий український народ і в чому його споконвічні інтереси», із залученням «міжнародних експертів».

«Тут потрібна робота над собою всередині України. Серйозна робота – це важка, певно, болісна, але єдино можлива робота над багаторічними помилками. Відмова від націоналізму і ставки на радикальні сили, пошук національного консенсусу, припинення методів роздирання суспільства… і спроба аналізу інтересів України, щоб зрозуміти, хто такий український народ, у чому полягають його справжні, споконвічні інтереси, хто його складає, як забезпечити права всіх категорій населення. Це колосальна робота…Тут потрібно працювати серйозно, можливо, навіть із залученням міжнародних експертів», – заявила речник МЗС Росії Марія Захарова.

Вона зазначила, що «не якась «рука Москви» привела Україну до тих результатів, які є зараз».

«Ще раз хочу наголосити, що це не найгірше з того, що буде. Ніхто не ставить бар’єри на шляху цього абсолютно ідеологічного колапсу, а навпаки, цей процес тільки набирає обертів. Потім люди ставитимуть питання, хто винен, і шукати винних уже не на Донбасі, а в Києві... Не можна все життя постійно годувати людей розповідями про якогось міфічного ворога», – додала речник МЗС Росії.

Навесні 2014 року після російської анексії Криму на сході України почався збройний конфлікт, який триває досі. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці сепаратистів. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіюа що російські «добровольці».

За даними ООН, станом на лютий 2017 року на Донбасі від початку конфлікту загинули понад 9,9 тисячі людей.

XS
SM
MD
LG