Доступність посилання

ТОП новини

Клімкін і Могеріні обговорили загострення ситуації на Донбасі


 Павло Клімкін та Федеріка Могеріні обговорили останні події на Донбасі
Павло Клімкін та Федеріка Могеріні обговорили останні події на Донбасі

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін і представник ЄС із закордонних справ Федеріка Могеріні обговорили загострення безпекової ситуації на сході Україні під час зустрічі в Брюсселі.

«Ключовою темою зустрічі стало загострення безпекової ситуації на сході України та провокативні кроки Росії та бойовиків, передусім захоплення українських підприємств на непідконтрольних Уряду територіях, введення в обіг російської валюти, запровадження квазі-податкової та банківської систем тощо», – повідомляє прес-служба МЗС.

За повідомленням, Клімкін наголосив, що ці кроки є свідомим порушенням Мінських угод, вони потребують рішучої реакції з боку Європейського союзу.

У ЄС про результати цієї зустрічі не повідомляють.

Попри неодноразове досягнення у Тристоронній контактній групі домовленостей про припинення вогню, обстріли на лінії зіткнення на Донбасі тривають. І українські силовики, і сепаратисти заперечують свою вину.

29 березня Тристороння контактна група оголосила про нові домовленості про перемир’я – з 1 квітня.

У лютому президент Росії Володимир Путін підписав указ, яким визнав чинними деякі «документи», видані в окремих районах Донецької та Луганської областей. Згідно з указом, йдеться про тимчасовий характер визнання згаданих «документів» – «на період до політичного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей України на підставі Мінських угод».

У березні ватажки угруповань «ЛНР» і «ДНР» заявили, що на всіх підприємствах української юрисдикції, які працюють на територіях, захоплених цими угрупованнями, запровадять «зовнішнє управління».

На територіях, які на Донбасі контролюють угруповання «ДНР» та «ЛНР», основним платіжним засобом є російський рубль.

XS
SM
MD
LG